Kristian Blombergin Itsekseen muuttuvalle 12 osumaa -tunnustus ja Tanssiva karhu -ehdokkuus

Helsingin kaupunginkirjasto on jakanut 12 osumaa -tunnustuksen 12 kiinnostavalle kaunokirjalliselle teokselle. Tunnustuksen tarkoituksena on esitellä kaupunkilaisille laadukasta, koskettavaa ja intohimoja herättävää luettavaa. Yksi palkituista teoksista on Kristian Blombergin Itsekseen muuttuva.

Raadin mukaan teos “herättää kiitolliseen ihmettelyyn ja kutsuu lukijaa jaettuun luomisen tilaan. […] Itsekseen muuttuva ammentaa sekä ranskalaisesta että viime vuosien suomalaisesta avantgardismista ja avaa samalla tietä tulevaisuuden runolle.”

Lisätietoja 12 osumaa -palkinnosta »

Itsekseen muuttuva valittiin hiljattain myös Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaaksi yhdessä viiden muun teoksen kanssa. Palkinto jaetaan 18. kerran 27.2.2012. Palkintosumma on 3 500 euroa. Raadin jäsenet Ilpo Tiihonen ja Marit Lindqvist kuvailevat Blombergin teosta:

“Runoilija yhdistää faktista ainesta lyyriseen aivan kuin ottaisi kielisoittimestaan sointuja kaksin käsin, oikealla tietosanakirjasta, vasemmalla runohyllystä. Tietomusta vasten nojaa tuntemus: ‘Sininen orvokki tuoksuu avatulta ranteelta’. […] Runokokonaisuus päättyy sanoihin ‘Miksi pienillä teoilla on merkitystä / vain jos ne tehdään’. Hyvä kysymys. Teos on pohtijan verkkopankki.”

Lisätietoja Tanssiva karhu -palkinnosta »