Poesian keväässä pitkään odotettua runoutta sekä haaste, johon vastataan

Poesia laajentaa repertuaariaan keväällä 2012 käännösrunous- ja esseesarjalla. Käännösrunoussarjassa ilmestyvät amerikkalaisen Joseph Leasen Hajonnut maailma (suom. Mari Koski) ja venäläisen Sergei Zavjalovin Joulupaasto (suom. Jukka Mallinen), esseesarjassa saamme kuulla Puheenvuoroja nykyrunouden yhteiskunnallisuudesta (toim. Virpi Alanen ja Miia Toivio).

Kotimaiselle runoudelle Poesian kevät tarjoaa kaksi vahvaa nimeä: Olli-Pekka Tennilän odotetun toisen runokokoelman Yksinkeltainen on kaksinkeltaista, jossa virheet vapautetaan tutkimaan todellisuutta, sekä Henriikka Tavin omakohtaisen ihmiskokeen. Laskelmien mukaan runoilija elättäisi itsensä kahdellatoista kirjalla vuodessa. Vuoden 2012 kuluessa Poesia julkaisee Tavin 12-osaisen, kerran kuussa ilmestyvän runoteossarjan 12.

Poesian kevään 2012 kirjat »