Mikael Bryggerin, Henriikka Tavin ja IC-98:n yhteisteos taipuu kirjaksi ja installaatioksi

Mikael Bryggerin, Henriikka Tavin ja IC-98:n runoteos Tekstinauhoja – In large, well-organized termite colonies on ilmestynyt.

Tekstinauhoja on runolabyrintti, joka koostuu fragmentaarisista luontorunoista ja luonnontieteellisten tekstien runollisista katkelmista. Näistä tekstinpätkistä muodostuva kosmos tai metsä houkuttelee suunnistamaan ja eksymään – eikä metsästä ole ulospääsyä. Erilaisia lukusuuntia tutkiva kirja on samalla lyyrinen tekstiseikkailu- tai sokkelopeli. Teos saa muotonsa myös julkisen tilan kontrollia tutkivana installaationa.

Kaksikielinen kirja (suomi ja englanti) on Osuuskunta Poesian ja Iconoclast Publicationsin yhteisjulkaisu.

poesia.fi/tekstinauhoja

Mikael Brygger (s. 1975) on helsinkiläinen runoilija ja aktiivinen toimija kirjallisuuskentällä. Hän mm. päätoimittaa runouslehti Tuli&Savua. Brygger on kirjoittanut kokoelmat Valikoima asteroideja (poEsia, 2010) ja Emily (ntamo, 2008). Lisäksi hän on suomentanut Hakim Beyn teoksen TAZ: Tilapäinen autonominen alue, ontologinen anarkismi ja poeettinen terrorismi (Savukeidas, 2009).

IC-98 on useita palkintoja ja kilpailuja Suomessa ja ulkomailla voittanut kahden kuvataiteilijan työryhmä. Visa Suonpää ja Patrik Söderlund tavoittelevat vapaan ajattelun tilaa, jossa teoksia ja niiden tekniikkavalintoja edeltää harkittu konteksti ja idea. Keskeisellä sijalla teoksissa ovat kriittinen ajattelu ja huolellinen taustatyö. Vuonna 2009 IC-98:lle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto.

Henriikka Tavi (s. 1978) on Helsingissä asuva runoilija. Hän sai teoksestaan Esim. Esa (Teos, 2007) Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon ja teoksestaan Toivo (Teos, 2011) Kalevi Jäntin palkinnon. Lisäksi Tavilta on ilmestynyt Sanakirja (poEsia, 2010). Kirjoittamisensa ohella Tavi mm. opettaa, kääntää ja toimittaa Tuli&Savu-runouslehteä. Hän on myös tehnyt poikkitaiteellisia teoksia useiden nykysäveltäjien kanssa.

Lisätiedot:
Miia Toivio
miia.toivio(a)poesia.fi
040 569 5553

Arvostelukappalepyynnöt:
tiedotus(a)poesia.fi

OSUUSKUNTA POESIA: poesia.fi
ICONOCLAST PUBLICATIONS: socialtoolbox.com