Kristian Blombergin Itsekseen muuttuva ilmestynyt

Kristian Blombergin toinen runoteos Itsekseen muuttuva on ilmava ja ajattelulle tilaa antava kirja. Ääni- ja kuvatallenteiden teknologiasta ja sen kulttuurihistoriasta innoittunut tekstivirta kutsuu mukaansa tietämisen ja kuvittelun välimaastoon. Teos etsii runoutta tosiasioiden parista ja kysyy: Kuka oli ensimmäinen valokuvaan taltioitu ihminen? Miksi aboriginaalit käyttivät pesusieniä?

Tekstinäyte

Nykyhetkessä aikamatkustaminen on antanut opetuksen.

On toimittava niin että mikään ei muutu.

Pienimmilläkin teoilla on merkitystä
tulevaisuudelle.

Miksi pienillä teoilla on merkitystä
vain jos ne tehdään menneessä?

Itsekseen muuttuva julkistetaan Poesian runomyyjäisissä keskiviikkona 19.10. klo 18. Blomberg on paikalla kertomassa teoksestaan sekä lukemassa runoja. Häntä haastattelee runoilija Teemu Manninen. Tervetuloa! Myyjäiset pidetään Poesian toimistolla Taka-Töölössä (Savilankatu 1 B, toimisto 2).

Kristian Blomberg (s. 1975) on jyväskyläläinen runoilija ja kirjallisuudentutkija. Hänen esikoiskokoelmansa Puhekuplia ilmestyi vuonna 2009 (poEsia). Blomberg väitteli tänä syksynä René Charin tuotannon runokeinojen sisällöllisistä rooleista ja runokeinojen suhteista lukuoletuksiin. Hän on myös kääntänyt Charin tunnetuimman kokoelman, Hypnoksen muistikirjan (Savukeidas, 2009). Käännös voitti vuoden aforismikirja -palkinnon 2010. Blomberg on runouslehti Tuli&Savun toinen päätoimittaja ja yksi Osuuskunta Poesian perustajajäsenistä.

Teokseen voi tutustua vapaasti ladattavassa pdf-muodossa Poesian sivuilla osoitteessa www.poesia.fi/itsekseen-muuttuva/.

Lisätiedot:
Miia Toivio
miia.toivio(at)poesia.fi
040 569 5553
Arvostelukappalepyynnöt:
tiedotus(at)poesia.fi