Tiiliskivi-palkinto Teemu Mannisen Futuramalle

Teemu Mannisen runoelma Futurama on voittanut vuoden 2010 Tiiliskivi-palkinnon. Palkinto jaettiin Tampereella Elävän Kirjallisuuden Festivaalin Tiiliskivi-klubilla lauantaina 12.2.2011.

Palkintoperustelujen mukaan Futurama hyödyntää kokeellisen nykyrunouden dyykkausestetiikkaa, mutta ei sorru toistamaan kaiken merkityksettömyyttä ja epätoivoa. Sen muotojen ja muodottomuuksien seassa kytee vahvana nykyhetken maailman logiikka, joka itsessään antaa toivoa tulevaan.

Tiiliskivi-palkintoa on jaettu vuodesta 2001. Sen myöntää Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema. Palkinnolla halutaan nostaa esiin ansiokkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka ovat jääneet valtamediassa ansaittua vähemmälle huomiolle.

Futurama on julkaistu Kirja kerrallaan -kustantamon ja runoyhdistys Nihil Interitin yhteisessä poEsia-runosarjassa. Sen teokset ovat vapaasti luettavissa internetsivuilla www.poesia.fi. Vuoden 2011 alusta poEsia-kirjoja kustantaa Osuuskunta Poesia.

Lisätiedot:
Miia Toivio
miia.toivio(a)poesia.fi
040 569 5553
www.poesia.fi