Ale!

Koko meren laajuus

Kaija Rantakari

Kaija Rantakarin merensyvä minimalismi on intiimiä ja ajatonta.

Runoteos Koko meren laajuus on tuntemisen ja kohtaamisen runoutta. Maailmassa, jossa kaikki virtaa, kohisee ja katoaa, löytyy ihme, joka saa kasvot unohtumaan auki.

Rantakarin vähäeleinen kieli sommittelee nykyajan rakkausrunoutta. Tuulee, jää sulaa, ihminen on hauras ja vahva, valoa ja yötä. Runoja kannattelee luotettava, luonnonvoimainen fragmenttimuoto. Lukija saa sulautua runojen rauhalliseen aallokkoon.

71 sivua
140 x 190 mm
Sidottu, kovakantinen
Kannen suunnittelu: Mikko Branders
Kannen kuva: Kaija Rantakari
Taitto: Marko Niemi
ISBN 978-952-305-103-4
ISBN 978-952-305-104-1 (pdf)
Luokitus 82.2
Elokuu 2018

28,00  22,00 

muistikuva iskee ilmat pihalle, huokaus

yllättää nopeammin kuin

muistan

Kaija Rantakari

Kaija Rantakari (s. 1984) on helsinkiläinen runoilija, kollaasitaiteilija ja kirjansitoja. Hänen runojaan on aiemmin julkaistu mm. Reviiri-antologiassa ja Tuli&Savu-lehdessä. Rantakarin esikoisteos Mikado oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana 2015.

Arvosteluja

“Säkeitä lukiessani ajattelen, että kirja sopii rakastuneille ja kaikille, jotka haluavat palauttaa mieleen, miten imu rakastetun iholle ja ihon alle on vastustamaton mutta silti siinä on mukana loitontumisen mahdollisuuden kirvelyä.”
“Tätä kirjaa luen nyt ajatuksen kanssa neljättä kertaa parin päivän sisään. Se on lyhyt, mutta avaan sitä sieltä täältä, ikään kuin opettelen sitä ulkoa. Siitä voi päätellä, että Koko meren laajuus on kokonaisuutena erinomainen, näennäisen yksinkertainen, useasti avattava sanan monessa mielessä.”